OLIMPIADA NAȚIONALĂ 

Aria curriculară „Tehnologii” 

Domeniul

FABRICAREA PRODUSELOR DIN LEMN


ETAPA NAȚIONALĂ

SATU MARE

26-30 aprilie 2024

  Dragi participanți și iubitori ai tehnologiei și inovației,

 

Cu inima plină de mândrie și entuziasm, vă întâmpinăm în județul Satu Mare pentru a marca desfășurarea etapei naționale a Olimpiadei Naționale, Aria curriculară „Tehnologii", domeniul Fabricarea produselor din lemn. Acest eveniment reprezintă nu doar o competiție de înalt nivel în ceea ce privește abilitățile tehnice și creativitatea, ci și o ocazie de a celebra inovația și pasiunea pentru meșteșugurile tradiționale.

Într-o eră dominată de tehnologie și industrializare, este remarcabil să vedem cât de valorizată este încă arta și meșteșugul prelucrării lemnului. Această olimpiadă încurajează dezvoltarea abilităților practice și tehnice ale tinerilor și promovează respectul pentru tradițiile noastre meșteșugărești și pentru materialele naturale.

Dragi participanți, voi nu sunteți doar simpli concurenți, ci adevărați ambasadori ai creativității și inovației în domeniul prelucrării lemnului. Fiecare obiect lucrat manual reprezintă nu doar un produs al muncii voastre, ci și o expresie a identității și a talentului vostru artistic.

Prin organizarea acestei etape naționale în județul Satu Mare, ne propunem să subliniem importanța meșteșugurilor tradiționale și să evidențiem potențialul inovației și al tehnologiilor moderne în acest domeniu. Într-o lume în continuă schimbare, este esențial să ne asigurăm că trecutul nostru bogat și tradițiile specifice arealului nostru geografic sunt integrate în progresul și în viitoarea noastră dezvoltare.

Dragi participanți, vă încurajăm să vă folosiți creativitatea și cunoștințele pentru a realiza produse de calitate și pentru a inspira și a încuraja generațiile viitoare de meșteri. Astfel, sărbătorim talentul și dedicarea voastră pentru păstrarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale.

Să trăiască spiritul olimpiadei naționale în aria curriculară „Tehnologii", domeniul Fabricarea produselor din lemn! Să trăiască pasiunea pentru meșteșuguri și inovație!

 Succes tuturor participanților!

 

   Inspector școlar general,

   Prof. Anișoara Boitor